Leven en werken in het ritme van de seizoenen: 05/03 t/m 04/04

Het voelt wellicht wat gek met de (natte) sneeuw van de afgelopen dagen, maar we bewegen naar het hoogtepunt van de lente. Dinsdag 21 maart is het moment dat overal ter wereld de dag en de nacht even lang zijn. Het kan geen toeval zijn dat het mannelijke principe (yang) zich in deze periode ondergeschikt maakt aan het vrouwelijke (yin). Nee, het is ons toegevallen dat het vandaag Internationale Vrouwendag is. Ook langs deze weg dus liefde voor alle vrouwen in mijn leven :-)! 

a00aa054 0a52 4b0d 801c 4dead5b40685

Gedurende deze periode van de lente onderzoekt en verkent de creatieve mens zijn talenten en begint hij zijn mogelijkheden te zien. De kiemen die in januari zijn opgekomen en die in februari in de wereld en in contact met mensen zijn gebracht, krijgen nu werkelijk vorm. Het is voorjaar en alles wordt gevuld met nieuwe energie.

Deze tijd vraagt dat je je deskundigheid en vakmanschap volledig inzet. Houd je nu niet bezig met het verleden, benut de tijd goed. Dat betekent dat je rustig en bekwaam doorwerkt, zonder nog al te veel uit te zijn op resultaat en uiterlijk vertoon. Het ware meesterschap komt voort uit het kennen en erkennen van je grenzen. Het is een periode van harmonie, zowel in de natuur als in jou als mens. Je kwaliteiten en talenten nemen een eerste vorm aan. Je hebt de mogelijkheid iets groots tot stand te brengen en daarmee til je je leven naar een hoger plan. Wel dien je voortdurend aandacht te geven aan het bewaren van evenwicht en dat kan lastig zijn. Alleen wanneer je dat evenwicht bewaart, ontstaan er definitieve vormen.

Werk en handel vanuit het beste dat je hebt: je bron. Daarmee word je je niet alleen bewust van je talenten en capaciteiten, maar ook wat je daarin nog te ontwikkelen en te trainen hebt. Probeer daar vorm aan te geven. Stel ook vast wie en wat bij je past, en wat niet. Vraag je af aan wie je nu echt verplichtingen hebt, en vraag je ook af aan wie je geen verplichtingen hebt. Ten opzichte van die laatsten mag je je wat speelser gaan gedragen. Leef pretentieloos en geniet van de opkomende energie van de lente.

Een valkuil kan zijn dat je het gevoel krijgt dat je iets direct voor elkaar kunt krijgen. Maar als je dat gevoel zou volgen, onderneem je iets wat je krachten te boven gaat. Je ziet de zaken nog niet in het juiste perspectief en het ontbreekt je aan voldoende visie en flexibiliteit. Je zit in de eerste ontwikkelingsfase. Teveel actie kan schade als reactie tot gevolg hebben. Onderneem dus niets. Je doet er ook goed aan wat je aan vormen hebt ontwikkeld, niet te vergelijken met anderen.

Ik merk het zelf ook, het gevoel van opkomende lentekriebels. Voor mijn gevoel heb ik nu lang genoeg op mijn handen gezeten en is het tijd om de dromen die ik heb voor dit jaar, verder uit te gaan werken. Margo en ik hebben onze eerste dag echt samenwerken achter de rug, met een (heel) voorlopig raamwerk voor onze relatieretraite als resultaat. Verder zou ik ook maar wat graag ergens zo tegen het einde van dit jaar een woestijnreis organiseren en begeleiden, waarover later meer…

Zoals jullie merken, aim ik for the stars. Zo werkt het volgens mij met dromen, je weet niet zeker of het er wel van gaat komen. En ik ben me er als geen ander bewust van dat de meeste mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, en onderschatten wat je in vijf jaar tijd kunt doen. Dus wellicht zal ik het over de grens van 2023 hen moeten tillen, maar voor nu droom ik lekker verder…

Afdrukken E-mail

Reacties (0)

There are no comments posted here yet

Laat je reactie achter

  1. Posting comment as a guest.
Bijlages (0 / 3)
Share Your Location

Joris GroenendijkJoris Groenendijk

Bezoekadres:

Provincialeweg 24
3981 AP Bunnik

joris@ruimtevoormeer.nl
06-12 60 18 19

nieuwsbriefOp de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de Hersenspinsels van Ruimte voor Meer!

Naam *
Voer naam in
E-mail *
Voer e-mailadres in.