Over Ruimte voor Meer


Foto Joris GroenendijkIk ben Joris Groenendijk, afgestudeerd psycholoog en bedrijfskundige. De mens en zijn of haar gevoel en gedrag begrijpen, dat is mijn roeping in het leven. Ik heb jarenlange ervaring als verandermanager bij multinationals als Shell, ING, Accenture en PwC. Een omgeving waarin coaching aan de orde van de dag was. Een wereld ook waarin werkgevers aan de slag wilden met mijn ontwikkelpunten en er weinig ruimte en aandacht was voor mijn kracht. Maar als je weet wie je bent en doet waar je goed in bent, kun je je talenten toch beter inzetten?

Het begon allemaal pas echt bij die muur waar ik tegenop liep. Een ogenschijnlijk geweldige baan met een riant salaris en uitzicht op alleen nog maar meer. Een huis in het centrum van Utrecht, een grote auto van de zaak en ook nog eens een lieve, mooie vriendin. Maar was ik nou echt gelukkig met wat ik deed? Pertinent niet. En dus volgde ik mijn hart. Want dat klopt. Dromen verwezenlijken, dat is waar het voor mij om draait. Tijdens één van die dromen, een wereldreis van zes maanden, startte ik met de volgende: het schrijven van een boek. Wat vrijwel naadloos over liep in wat ik inmiddels als mijn levenswerk beschouw: Ruimte voor Meer, mijn eigen coachingspraktijk. 

Andere mensen helpen bij het (terug)vinden van levensgeluk. Dat is wat ik het liefst doe, dat is waar mijn hart ligt. Via wat omzwervingen ben ik weer terug bij waar het allemaal is begonnen: de psychologie van de mens. En inmiddels zijn we al weer wat jaren verder. Ben ik als freelance coach en trainer aangesloten bij toonaangevende organisaties als Agathoshet Groei AtelierLTP en Schouten & Nelissen. De combinatie van mijn persoonlijke ervaring met het 30'ers-dilemma, mijn (aangeboren en/of aangeleerde interesse voor) psychologische kennis en mijn jarenlange ervaring (in het bedrijfsleven), zorgt ervoor dat cliënten me zien als een vertrouwde gesprekspartner. Om die bodem verder te voeden, heb ik in de zomer van 2017 de driejarige postdoctorale Opleiding in Professionele Communicatie bij Phoenix afgerond. 

nieuwsbriefOp de hoogte blijven?

Schrijf je hier in voor de Hersenspinsels van Ruimte voor Meer!

Naam *
Voer naam in
E-mail *
Voer e-mailadres in.